Ylivieskan Pyhän Kolminaisuuden kirkko oli mukana Arkkitehtuurin Finlandia palkintoehdokkaana!


Arkkitehtuurin Finlandian palkinnossa kaikki rakennukset edustavat julkista rakentamista. Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon finalistikohteet valitsee vuosittain vaihtuva, Suomen Arkkitehtiliiton kokoama esiraati.


Ylivieskan kirkosta mainittua finaalikolmikossa:

"Uusi kirkko on suunnittelijoiden kypsä ja vahva taidonnäyte. Arkkitehtuuri on selkeää ja pelkistettyä, muodot harkittuja ja geometria hallittua. Materiaalit on valittu taiten: massiivinen tiiliverhous luo yhtenäisen vaikutelman, puurakenteiset kattopalkit jäävät sisätiloissa lämpimänsävyisen puurimoituksen taakse.

Arkaaisesta painovoiman tunteesta huolimatta kirkon tärkein rakennusaine on valo. Kirkkaus lankeaa saliin katonharjan ja alttarisyvennyksen valoaukkojen kautta, ja kokoaa yhteisön ajattomien merkitysten äärelle."

Lue palkinnosta ja muista ehdokkaista lisää linkistä.

Voittaja julkistettiin 4.10.2021

Palkinnon saajan valitsi tänä vuonna filosofi Esa Saarinen. Suomen Arkkitehtiliitto SAFA myöntää Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon kahdeksatta kertaa.

Pääpalkinnon sai tällä kertaa Kirkkonummen pääkirjasto Fyyrille.


Kirkko valmistui huhtikuussa 2021 Ylivieskaan

Kirkko valmistui Ylivieskaan huhtikuussa 2021. Pääurakoitsijana Rave Rakennus Oy ja Kaarron Rakennus Oy Kotikirkon rakentajat työyhteenliittymänä.

Tavoitteena oli rakentaa kirkko mahdollisimman pitkälle paikaillisin voimin, tässä onnistuttiin loistavasti, sillä työssäkäyntialueelta saatiin 80 % niistä materiaaleista jotka oli mahdollista hankkiaJos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla,
kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi.

EVÄSTEET  |  TIETOSUOJASELOSTE

DONETTI