Rave Rakennus tekee Oulun ensimmäiset terassitalot asuntomessuille 2025


Hulppeat vesistömaisemat avaavia terassitaloja rakennetaan nyt ensimmäistä kertaa Ouluun. Talot nousevat lähelle kaupungin keskustaa Hartaanselän rantaan.

 

Oulun Asuntomessualueen keskeiselle paikalle Vaakunanrantaan nousee uudeksi maamerkiksi kaksi arkkitehtonisesti korkeatasoista terassitaloa. Kansainvälisen tyyliset terassitalot ovat Suomessa vielä melko harvinaisia, Oulussa kohde on ensimmäinen laatuaan.

Rakennuksien terassit ulottuvat kahteen suuntaan, kaikista asunnoista avautuvat meri-, suisto- tai kaupunkimaisemat. Suurimmassa osassa asuntoja on maantaso- tai kattoterassi.

Rave Rakennus Oy:n toteuttamissa ja Pave Arkkitehtien suunnittelemissa rakennuksissa osa asunnoista on kahdessa kerroksessa.

- Tutustu varattaviin asuntoihin tästä! -


Katso kohteen havainnevideo täältä!

Kärkikohde jokisuistossa

Oulun yhdyskuntalautakunta luovutti 28. helmikuuta Rave Rakennus Oy:lle Vaakunakylän Terassitaloksi nimetyn korttelin 44. Kohde toteutetaan yhteistyössä Oulun Asuntomessujen kanssa.

Yhdyskuntalautakunnan mukaan Rave Rakennuksen suunnitteluratkaisu täyttää kaupunkikuvallisesti parhaiten erittäin merkittävän paikan vaatimukset Vaakunanrannan suistomaisemassa. Kohteelta on edellytetty korkealaatuista kaupunkikuvallista ja arkkitehtonista laatua.

Toimitusjohtaja Mika Kaikkonen Rave Rakennus Oy:lta luonnehtii kohdetta merkkitapaukseksi oululaisessa arkkitehtuurissa. Talot sijaitsevat saarten pirstomassa suistossa, jossa Oulujoki laskee mereen.

– Rakennukset ovat oululaisittain poikkeuksellisen lähellä rantaa. Tontti sijaitsee messualueen päätteenä rajoittuen suistoon ja suojeltuun puistoon. Oulun keskustaan on kävelymatka. Kun vielä talojen edustalla on paikka veneille sekä laaja kivetty oleskeluaukio, kyseessä on kärkikohde.

Rakennustyöt pyritään aloittamaan vuoden 2023 lopulla. Ensimmäisten asuntojen on tavoite olla esillä vuoden 2025 asuntomessuilla!

 

Sauna ja vehreä piha luovat yhteisöllisyyttä

Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan lähempänä rantaa oleva talo, jossa on viisi asuinkerrosta. Toisessa talossa asuinkerroksia on seitsemän. Kapearunkoiset rakennukset, korkeat asuinhuoneet ja lattiasta alkavat ikkunat luovat huoneistoihin avaruutta ja valoa.

Rakennusten välissä on suojaisa, etelään avautuva vehreä kansipiha, joka peittää maanalaisen pysäköintihallin. Yhteinen piha-alue saunoineen ja juhlatiloineen, leikkipaikka ja grillikatos lisäväät korttelin yhteisöllistä henkeä. Toisen talon alakerrassa on noin 200 neliömetrin liiketila, joka on jaettavissa useammaksi yksiköksi.

Asuntojen koot vaihtelevat suurista kaksioista isompiin perheasuntoihin ja jopa 200 neliömetrin huoneistoon. Asuinkerrosalaa kahdessa talossa on yhteensä 5400 neliömetriä. Asuntoja on alustavasti yhteensä 54. Hankkeen kustannusarvio on 25 miljoonaa euroa.

– Kiinnostuneet ostajakandidaatit voivat vaikuttaa asuntojakaumaan ja huoneistojen pohjaratkaisuihin, Mika Kaikkonen huomauttaa.

 

Yhteyshenkilö

Toimitusjohtaja Mika Kaikkonen
Rave Rakennus Oy
040 510 4777

 

Ennakkovaraukset

Mervi Sammalmaa
Rave Rakennus Oy
040 145 9903
mervi@raverakennus.fi

 

Lue lisää

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla,
kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi.

EVÄSTEET  |  TIETOSUOJASELOSTE

DONETTI